2024. június 19. Szerda     Gyárfás napja van,  holnap Rafael, Dina, Polett napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Amit a Szójavitről és a Leviatán csapatról tudni lehet...

Pirochné Simon ZsuzsaCégünk története személyes jellegű, 1998-ig nyúlik vissza. Számos véletlen egybeesése indította el ismerkedésemet a fitoösztrogénekkel: magam negyvenes éveim közepén jártam, éppen előttem a változókor; egy számomra nagyon hiteles ismerősöm, aki régóta foglalkozott szójával. Felhívta a figyelmem a nemzetközi kutatási eredményekre: a szója fitoösztrogének átsegítenek a változókoron, jelentősen csökkentik a  klímaxos hőhullámok gyakoriságát. A távol-keleti szójafogyasztó nemzetek sokkal könnyebben érnek a menopauzába. Végzettségem (ELTE biológia-kémia szak), életfelfogásom a természetes megoldásokat tartotta kézenfekvőnek.

Több évembe tellett, mire sikerült az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleménye alapján az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) engedélyével 2002-ben piacra juttatni a szója fitoösztrogén tartalmú, klimax idejére ajánlott készítményt. Az Országos Szabadalmi Hivatal mintavédelmi oltalmat jegyzett be a Szójavit-re. Ez az év egyébként is fordulópont volt az addig igen széles körben, hosszútávon alkalmazott hormonterápia (HT) területén is, hiszen klinikai eredmények rávilágítottak a mellékhatásokra, melyek alapján nyilvánosságra került, hogy a lehető legrövidebb ideig és legalacsonyabb mennyiségben tanácsos alkalmazni a változókorban. 2003-ban az Észak-Amerikai Menopausa Társaság szakmailag állást foglalt, miszerint a hormonterápia mellett a menopauza tüneteinek enyhítésében természetes megoldásként az életmódváltás, a fitoösztrogének, a poloskavész és az E-vitamin hatása klinikailag bizonyított. Ez a felismerés további megerősítést adott cégünk tevékenységéhez. Megtiszteltetés, hogy cégünk a Magyar Menopauza Társaság, ezen belül a Komplementer Medicina Fórum tagja lett.

Fontosnak tartjuk, hogy a változókorúaknak a magyar termékcsalád - mint eszköz - mellett hiteles és friss tájékoztatást - mint használati utasítás - adjunk, hogy a klimax kellemetlenségeit ne csak elviselni, vagy eltűrni, hanem elfogadni is tudjuk, mert...

... a menopauza nem betegség, hanem állapot!

Pirochné Simon Zsuzsa

Tudományos, szakmai testületi tagságok

Szervezeti tagságok
Magyarországi Étrend-kiegészítõ Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
Magyar Menopausa Társaság (MMT) - Cégek Tanácsa
MMT doca Komplementer Medicina Fórum alapítólevele25.5 KB
Magyar Táplálkozástudományi Társaság

 

Újdonság, akció

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel