2020. november 25. Szerda     Katalin, Katinka, Katrin napja van,  holnap Virág napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Amit a Szójavitről és a Leviatán csapatról tudni lehet...

Pirochné Simon ZsuzsaCégünk története személyes jellegű, 1998-ig nyúlik vissza. Számos véletlen egybeesése indította el ismerkedésemet a fitoösztrogénekkel: magam negyvenes éveim közepén jártam, éppen előttem a változókor; egy számomra nagyon hiteles ismerősöm, aki régóta foglalkozott szójával. Felhívta a figyelmem a nemzetközi kutatási eredményekre: a szója fitoösztrogének átsegítenek a változókoron, jelentősen csökkentik a  klímaxos hőhullámok gyakoriságát. A távol-keleti szójafogyasztó nemzetek sokkal könnyebben érnek a menopauzába. Végzettségem (ELTE biológia-kémia szak), életfelfogásom a természetes megoldásokat tartotta kézenfekvőnek.

Több évembe tellett, mire sikerült az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleménye alapján az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) engedélyével 2002-ben piacra juttatni a szója fitoösztrogén tartalmú, klimax idejére ajánlott készítményt. Az Országos Szabadalmi Hivatal mintavédelmi oltalmat jegyzett be a Szójavit-re. Ez az év egyébként is fordulópont volt az addig igen széles körben, hosszútávon alkalmazott hormonterápia (HT) területén is, hiszen klinikai eredmények rávilágítottak a mellékhatásokra, melyek alapján nyilvánosságra került, hogy a lehető legrövidebb ideig és legalacsonyabb mennyiségben tanácsos alkalmazni a változókorban. 2003-ban az Észak-Amerikai Menopausa Társaság szakmailag állást foglalt, miszerint a hormonterápia mellett a menopauza tüneteinek enyhítésében természetes megoldásként az életmódváltás, a fitoösztrogének, a poloskavész és az E-vitamin hatása klinikailag bizonyított. Ez a felismerés további megerősítést adott cégünk tevékenységéhez. Megtiszteltetés, hogy cégünk a Magyar Menopauza Társaság, ezen belül a Komplementer Medicina Fórum tagja lett.

Fontosnak tartjuk, hogy a változókorúaknak a magyar termékcsalád - mint eszköz - mellett hiteles és friss tájékoztatást - mint használati utasítás - adjunk, hogy a klimax kellemetlenségeit ne csak elviselni, vagy eltűrni, hanem elfogadni is tudjuk, mert...

... a menopauza nem betegség, hanem állapot!

Pirochné Simon Zsuzsa

Tudományos, szakmai testületi tagságok

Szervezeti tagságok
Magyarországi Étrend-kiegészítõ Gyártók és Forgalmazók Egyesülete
Magyar Menopausa Társaság (MMT) - Cégek Tanácsa
MMT doca Komplementer Medicina Fórum alapítólevele25.5 KB
Magyar Táplálkozástudományi Társaság

 

Újdonság, akció

Idézet

"Olyan szegény családban nőttem fel, hogy ha nem fiú vagyok, semmivel se tudtam volna játszani."
Rodney Dangerfield
Fel