2024. július 14. Vasárnap     Örs, Stella napja van,  holnap Henrik, Roland napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

b_400_300_16777215_01_images_kepek_vicc.jpg

A férfiak és a klimax

 

Bizony nem csak mi nők vagyunk szenvedő alanyai a menopauzának, hanem életünk párja is. Ha egy kicsit odafigyelünk, rájövünk, hogy hasonló problémákkal küszködik, mint mi a változókorban. A hőhullám ritkán ugyan, de szintén előfordulhat.

A férfi változókor azonban ritkán jár olyan drámai és viharos fizikai tünetekkel, mint a női menopauza. A hormonális változásra az 50-es éveiktől kezdődően a férfiaknak is számítaniuk kell. Az évek számának emelkedésével csökken a tesztoszteron termelődése, de teljesen nem szűnik meg. Sokan úgy vélik, a tesztoszteron csupán úgynevezett szexhormon, mások izomtömeg növelő hatását ismerik. Ez a hormon uralja a férfi egész életét, a kamaszkortól kezdve. Szerepe van a hangmélység, a szőrnövekedés, az izomerő kialakításában, emellett szükséges a spermiumok kifejlődéséhez, a nemi vágy kialakulásához,a csontszerkezet egészségének megőrzéséhez, valamint általa alakulnak ki a férfias viselkedési formák. Tehát a tesztoszteron hiány mind testi, mind lelki, mind pedig szexuális zavarokat okozhat a férfiak változókorában is. A tünetek megjelenése és súlyossága egyénileg eltérő lehet. A legjellemzőbb tünetek hasonlóak, mint a női klimax esetében.

A férfiklimax jelei:

   - ingerlékenység, hangulatváltozások;

   - alvászavar, esetleg depresszió;

   - hőhullámok, izzadékonyság;

   - hízás, izomszövet tömegének csökkenése;

   - koncentrációs készség romlása;

   - fizikai-és mentális teljesítőképesség romlása;

   - csökkenő szexuális érdeklődés; kettős segítség a Szójavit intim gél

   - csontritkulás (sajnos nem csak a nőket, hanem a férfiakat is érinti);

   - keringési zavarok;

Ezek a tünetek súlyosan érintik a hagyományos férfiszerepeket, jelentős önértékelési zavart okozhatnak.

Van segítség!

A férfi klímax jól kezelhető, ahogy a női is. Mi megtaláljuk a természet tárházában fitoösztrogén tartalmú étrend-kiegészítők Szójavitet. A férfiak változókori tünetei is életmód változtatással, esetleg gyógyszeres kezeléssel csökkenthetők, sőt meg is szüntethetők, ehhez viszont a férfinak, (vagy a társának) fel kell ismernie a tüneteket és orvoshoz kell fordulnia. Ahogy mi nők elmegyünk különböző szűrésekre, pl. mammográfia, úgy a férfiaknak is 50 felett évente fel kell keresniük az urológiát prosztata vizsgálatra. Szükség van rendszeres, de nem megerőltető testedzésre, mivel a fizikai erőnlét javulása fokozza a magabiztosságot és emellett javítja a hangulatot.

Könnyen emészthető, rostdús, ásványi sókban, fehérjében, vitaminokban gazdag, állati zsírokban szegény étrend ajánlott. Ha már a kezdeti klimaxos tünetek jelentkezésekor orvoshoz fordulnak, megkímélik magukat és a környezetüket attól, hogy ez az változókori állapot rányomja bélyegét az elkövetkezendő évekre.

Figyeljünk egymásra!

 

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel