2019. április 21. Vasárnap     Konrád napja van,  holnap Csilla, Noémi napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Az Önök és nőgyógyászok visszajelzése alapján
megváltozott a Szójavit intim gél csomagolása.

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Az új csomagolás parabéneket nem tartalmaz.)

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Parabéneket nem tartalmaz.)

A klimax (menopauza) nem betegség, hanem egy természetes állapot. Jó esetben az életem harmadát így töltöm el.

Tudja-e hogy a japán nyelvben nincs is szó a hőhullámra?
Fitoösztrogénekben gazdag táplálkozásuk hatására könnyedén lépik át a változás küszöbét. Nem kór, hanem kor... és fordulópont.

A szója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Felépítésük hasonló bizonyos nemi hormonokéhoz, s ez lehetővé teszi, hogy kapcsolódjanak a változás korában csökkenő ösztrogén receptoraihoz.

Megfelelő mennyiségű szója elfogyasztása befolyásolja hormon háztartásunkat, így kedvező hatású a klimax során jelentkező tünetek enyhítésében.

Image not available
Image not available

 

b_400_300_16777215_01_images_kepek_vicc.jpg

A férfiak és a klimax

 

Bizony nem csak mi nők vagyunk szenvedő alanyai a menopauzának, hanem életünk párja is. Ha egy kicsit odafigyelünk, rájövünk, hogy hasonló problémákkal küszködik, mint mi a változókorban. A hőhullám ritkán ugyan, de szintén előfordulhat.

A férfi változókor azonban ritkán jár olyan drámai és viharos fizikai tünetekkel, mint a női menopauza. A hormonális változásra az 50-es éveiktől kezdődően a férfiaknak is számítaniuk kell. Az évek számának emelkedésével csökken a tesztoszteron termelődése, de teljesen nem szűnik meg. Sokan úgy vélik, a tesztoszteron csupán úgynevezett szexhormon, mások izomtömeg növelő hatását ismerik. Ez a hormon uralja a férfi egész életét, a kamaszkortól kezdve. Szerepe van a hangmélység, a szőrnövekedés, az izomerő kialakításában, emellett szükséges a spermiumok kifejlődéséhez, a nemi vágy kialakulásához,a csontszerkezet egészségének megőrzéséhez, valamint általa alakulnak ki a férfias viselkedési formák. Tehát a tesztoszteron hiány mind testi, mind lelki, mind pedig szexuális zavarokat okozhat a férfiak változókorában is. A tünetek megjelenése és súlyossága egyénileg eltérő lehet. A legjellemzőbb tünetek hasonlóak, mint a női klimax esetében.

A férfiklimax jelei:

   - ingerlékenység, hangulatváltozások;

   - alvászavar, esetleg depresszió;

   - hőhullámok, izzadékonyság;

   - hízás, izomszövet tömegének csökkenése;

   - koncentrációs készség romlása;

   - fizikai-és mentális teljesítőképesség romlása;

   - csökkenő szexuális érdeklődés; kettős segítség a Szójavit intim gél

   - csontritkulás (sajnos nem csak a nőket, hanem a férfiakat is érinti);

   - keringési zavarok;

Ezek a tünetek súlyosan érintik a hagyományos férfiszerepeket, jelentős önértékelési zavart okozhatnak.

Van segítség!

A férfi klímax jól kezelhető, ahogy a női is. Mi megtaláljuk a természet tárházában fitoösztrogén tartalmú étrend-kiegészítők Szójavitet. A férfiak változókori tünetei is életmód változtatással, esetleg gyógyszeres kezeléssel csökkenthetők, sőt meg is szüntethetők, ehhez viszont a férfinak, (vagy a társának) fel kell ismernie a tüneteket és orvoshoz kell fordulnia. Ahogy mi nők elmegyünk különböző szűrésekre, pl. mammográfia, úgy a férfiaknak is 50 felett évente fel kell keresniük az urológiát prosztata vizsgálatra. Szükség van rendszeres, de nem megerőltető testedzésre, mivel a fizikai erőnlét javulása fokozza a magabiztosságot és emellett javítja a hangulatot.

Könnyen emészthető, rostdús, ásványi sókban, fehérjében, vitaminokban gazdag, állati zsírokban szegény étrend ajánlott. Ha már a kezdeti klimaxos tünetek jelentkezésekor orvoshoz fordulnak, megkímélik magukat és a környezetüket attól, hogy ez az változókori állapot rányomja bélyegét az elkövetkezendő évekre.

Figyeljünk egymásra!

 

Ajánlások

Idézet

"Jót nehéz cselekedni, de ha az ember valami rosszat akar tenni, az rendszerint túl jól sikerül."
Feleki László
Fel