2024. május 19. Vasárnap     Ivó, Milán napja van,  holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

b_400_300_16777215_01_images_kepek_forrs.png

Csak tiszta forrásból - klimax idején is

 

 GMO azaz génmanipulált szervezetek úgy működhetnek, mint egy biológiai pokolgép. Olyan lényeket lehet létrehozni, melyek a természetben sosem fordulnak elő. Magyarország szilárdan kitart amellett, hogy ebből nem kérünk sem a termőföldön sem a tányérunkon. A menopauza kellemetlenségeit enyhítő étrend-kiegészítőkben meg különösen nem. Változókorban is változatlan elvekkel.

A Monsanto multi cég bedobta nagy trükkjét. Mintaként vetőmagot osztogattak a gazdáknak. Arról hallgatnak, hogy a magok egy a kukoricában addig soha nem előforduló gént tartalmaznak. Ez olyan, mint egy vírus, amint a mag kicsírázik, vegyigyárként kéretlenül ontani kezd egy a rovarirtó vegyületet. Ezzel a kukoricára veszélyes és ártalmatlan rovarokat is elpusztítja, megnő az ellenálló fajok megjelenésének veszélye.
Hab a tortán, hogy a módosított géndarab a Monsanto tulajdona, egyszerűen levédették. Ettől kezdve, akinek a földjén génpiszkált kukoricát találnak az embereik, jogdíjat köteles fizetni. A kukorica különösen érzékeny faj, hiszen akár egyetlen címer jó széllel egy egész táblát képes beporozni, nem ismeri a birtokviszonyokat, a szomszéd földjét is jól megszórja.
Tavaly a hírek között többször felbukkant, hogy a beporzás előtt betárcsáznak génmanipulált kukoricát.

baboteszikNa és mi van a szójával?

A legjobb hír, hogy a szója nem szélporozta növény. A beporzást rovarok végzik, mint a többi pillangós virágú növénynél. A rovarok is szép távolságokat tesznek meg, ezért csak az a növény tekinthető genetikailag tisztának, melynek 50 km-es körzetében nincs génmanipulált szója.
A génmanipulált szója egy rozsdagomba ellen ontja a mérget. Erre nálunk pont nem is lenne szükség, hiszen lényegesen szárazabb a klímánk, mint a nagy szójatermő terülteken.

A non-GMO szója sokkal többe is kerül, mint a génpiszkált. A keveredés elkerülése érdekében a termőhelyen kívül, a szállítóeszközökön, a tárolás és a feldolgozás helyén egyaránt gondoskodni kell a keveredés teljes kizárásáról.
Magyarországra csak genetikailag tiszta élelmiszer jut be. Ilyen a menopauza idejére ajánlott Szójavit is. Van ahol a termőhely olyan szennyezett környezetileg, hogy bár jó áron kínálnak non-GMO szóját, nem kelendő a portéka. Mi sem innen veszünk.
A papír sok mindent elbír. Szép minőségi bizonyítványt mellékelnek a szója fitoösztrogénekhez is. Minthogy a legjobb szándékkal kínáljuk változókorú honfitársnőinknek a Szójavit termékeket, az alapanyagmintát szúrópróba szerint bevizsgáltatjuk egy magyar laboratóriummal. Megnyugvásunkra szolgál, hogy mindeddig nem kellett csalatkozni.

„A hazugság félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza!"
Churchill
A negatív hír az érdekes. Megölte, kirabolta, felrobbant, hamisították...
Szegény igazság meg kullog a képtelen hazugságok mögött, amit egyes „hírügynökségek"(már az is érdekes, hogy ügynökölnek a hírrel, mint egy áruval) árasztanak. Kötelező a frissítés, akár igaz a hír, akár nem, szenzáció kell. Pont a 2006 óta a neten keringő körlevél kapcsán ragadott tollat egy háziorvos. A szójáról keringő, tipikusan „hírgyártó" tartalmat elemezte.

Már a kiindulópontul szolgáló egérkísérletről is így nyilatkozott a kutatást vezető biológus a Science Dailynek, (2006-os cikk egyébként): "I don't think normal, healthy people should be alarmed by the results of this study" azaz: "nem gondolom, hogy normál, egészséges embereknek ezektől az eredményektől meg kellene ijedniük." Az elzsírosított szívű egerek kizárólagos, egyoldalú szójaetetése halálhoz vezet.

Ez a hír eredetije. Akit ez meglep, tényleg ne egyen szóját, se kicsit, se sokat. Hagyjuk meg a távol-keletieknek, ők több ezer éve fogyasztják többmilliárdnyian. A hőhullámra szavuk sincs, a miénk meg időnként elakad tőle a klimax alatt. Könnyebben vészelik át a változókort.  Japánban élnek a nők legtovább átlagosan 86,4 évig. Az életük java részét a menopauzában töltik el. Lehet, nem olvassák a magyar híreket?

 

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel