2020. január 24. Péntek     Timót napja van,  holnap Pál napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

„Naponta egy alma az orvost távol tartja." A mondás a klimaxos asszonyokra még fokozottabban érvényes. Az alma vitamintartalmán kívül magas pektintartalmával tűnik ki a többi gyümölcs közül. Bár a változókor leggyakoribb tünetei: a hőhullám, álmatlanság, ingerlékenység nem gyötör mindenkit egyformán, a testsúlynövekedés, az almatípusú leginkább, szinte mindenkit fenyeget a menopauzában.

 

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

Oltatlan gyerekeiknek „kanyarópartit" szerveztek - Időnként felröppen a hír, hogy szülők azért kerültek bíróság elé, mert nem akarják gyermeküknek beadatni a kötelező védőoltásokat. Van, aki személyi szabadságjogokra hivatkozik, és akad, aki állítja: az oltások egyenesen károsak az egészségre. Vajon mi a világban terjedő oltásellenes kampány oka? Dr. Barcs István mikrobiológussal, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetőjével SZÉKELY ILONA beszélgetett.

 

Bővebben: Járványfóbiák

„Sosem voltam klimaxos!” – vallja egy 60 éves hölgy a szerencsések közül. Vele ellentétben a nők többsége kínlódik a változókor legszembetűnőbb tünetétől, a hőhullámoktól. Akár szinte észrevétlenül, egy könnyed lépéssel lépjük át a változókor küszöbét, akár kellemetlenségek árán, mindenki belép a menopauzába (a 60 éves hölgy is).

 

Bővebben: Ha összecsapnak a hőhullámok

Idézet

"Boldogok, akik jóindulattal értelmezik mások botlásait, akkor is, ha naivnak tartják őket, mert ez a szeretet ára."
Máté evangéliuma 5.
Fel