2024. július 14. Vasárnap     Örs, Stella napja van,  holnap Henrik, Roland napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Bővebben: Fertőzések és járványok. Értjük vajon, hogy mi és miért történik?

Fájdalmasan keveset tudunk testünk működéséről, a szervezetünket körülvevő világ ránk gyakorolt impulzusairól, azokról a kölcsönhatásokról, amelyek a szervezetünkben zajló folyamatokat a külvilágban és a testünkben élő idegen, de velünk nem feltétlenül ellenséges mikroorganizmusok – baktériumok, vírusok, egysejtű gombák és állatok, valamint férgek – részéről befolyásolja jó vagy rossz irányban.

 

Bővebben: Fertőzések és járványok. Értjük vajon, hogy mi és miért történik?

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

„Naponta egy alma az orvost távol tartja." A mondás a klimaxos asszonyokra még fokozottabban érvényes. Az alma vitamintartalmán kívül magas pektintartalmával tűnik ki a többi gyümölcs közül. Bár a változókor leggyakoribb tünetei: a hőhullám, álmatlanság, ingerlékenység nem gyötör mindenkit egyformán, a testsúlynövekedés, az almatípusú leginkább, szinte mindenkit fenyeget a menopauzában.

 

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

Oltatlan gyerekeiknek „kanyarópartit" szerveztek - Időnként felröppen a hír, hogy szülők azért kerültek bíróság elé, mert nem akarják gyermeküknek beadatni a kötelező védőoltásokat. Van, aki személyi szabadságjogokra hivatkozik, és akad, aki állítja: az oltások egyenesen károsak az egészségre. Vajon mi a világban terjedő oltásellenes kampány oka? Dr. Barcs István mikrobiológussal, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetőjével SZÉKELY ILONA beszélgetett.

 

Bővebben: Járványfóbiák

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel