Egyetlen asszony sem térhet ki a változó kor tünetei elől, az ízületi fájdalmak, a hangulatingadozások, a súlygyarapodás és a hőhullámok csak példák a lehetséges tünetekre.
Ebben az időszakban három különösen hasznos élelmiszercsoport fontos: a fitoösztrogének, az esszenciális zsírsavak és az antioxidánsok ugyanis igen jótékony hatásúak az egészségre. Dr. Marilyn Glenville receptjeiben bőségesen merít ezen összetevőkből, s a nap minden étkezésére ínycsiklandó és pompás receptek széles skáláját állítja össze.
Csupán a helyes táplálkozási elvek ismeretével és megfelelő étrenddel a menopauza tüneteit nagymértékben kiküszöbölhetjük, és gyakran a csontritkulást és egyéb betegségek kialakulását is megelőzhetjük.
A hasznos és káros ételek bemutatásával, vásárlási ötletekkel és a változó kor minden aspektusát felölelő tanácsaival a Receptek a menopauza idejére szórakoztató elfoglaltsággá teszi a tápláló ételek elkészítését és fogyasztását. Élvezzük hát az otthon készített müzliket, a lencsés-gyümölcsös piláfot, az egzotikus caponatát vagy jambalayat, valamint a pompás vegyes gyümölcsös omlettet.
Marilyn Glenville könyve az egész család számára ízletes, egészséges ételek sorát vonultatja fel.