2024. július 14. Vasárnap     Örs, Stella napja van,  holnap Henrik, Roland napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

hohullam.jpg

 

A menopausa egyik legkellemetlenebb tünete a - nyáron még inkább sújtó – hőhullám. Mit ad nekünk a természet, hogy legyőzzük a belülről elöntő forróságot a menopauzához érve?  Klimax kellemetlenségei elviselhetők egy kis segítséggel. 

A fitoösztrogének az egyike a növényvilág által felkínált lehetőségnek. Egyes növények – főképpen a szója – hormonszerű anyagai úgy viselkednek az emberi szervezetben, akárcsak a klimax során egyre csökkenő mennyiségű ösztrogén, megviccelve ezzel szervezetünket.
A testünkben lévő, hormonokat érzékelő receptorok a fitoösztrogének jelenlétében úgy viselkednek, mintha meg sem történt volna a változással járó egyensúlyvesztés.
Így csökkenti a menopauzával járó kellemetlenségeket. Ilyen a  hőhullám – mely nyaranta gyötrőbb tud lenni, mint az év többi részében:
- a feszültséget,
- az alvászavart,
- a hüvelyszárazságot,
- a hízékonyságot, melyek mind együtt járnak a nők eme kellemetlen korszakával.

Azonban szimpla szójafogyasztással nem feltétlenül lehetünk elégedettek. Egyrészt gasztronómiai kultúránk sem fogadta be teljesen az említett növényt az ebédlőasztal közepére, másrészt puffadást okozó anyagaival nehezen birkózik meg saját és családunk szervezete. De létezik magyar zsebekre szabott, hazai gyártmányú étrend-kiegészítő készítmény, melynek fogyasztásával nem jelentkezik az említett mellékhatás, mivel nem tartalmazza a puffasztó rostokat. 

A szakmai szervezetek által elvégzett vizsgálatok mellett a legnagyobb bizonyságot a  változókorú keleti nők látványán keresztül szerezhetünk a szója jótékony hatása tekintetében.
Kortalanságuk, szép bőrük, s a tudat, hogy a japán szókincs mellőzi a „hőhullám" szót elegendő bizonyítékul szolgál azt illetően: titkuk az életmódjukban, étkezési szokásaikban rejlik a klimax idején is. 
Ne engedjük, hogy a nyár adta örömök eltörpüljenek a hő, a forróság, és az ezzel együtt járó állandó feszültség borzalmai mellett. Akárcsak egy könnyed lépést, vegyük egyszerűen és természetesen a menopauza nehézségeit.
Ha minderről, a menopauzáról, az Önt foglalkoztató kérdésekről többet szeretne tudni, személyes választ kaphat kérdéseire a 06 80/ 55 20 70-es ingyenesen hívható telefonszámon.

 

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel