2020. február 18. Kedd     Bernadett napja van,  holnap Zsuzsanna napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

„Naponta egy alma az orvost távol tartja." A mondás a klimaxos asszonyokra még fokozottabban érvényes. Az alma vitamintartalmán kívül magas pektintartalmával tűnik ki a többi gyümölcs közül. Bár a változókor leggyakoribb tünetei: a hőhullám, álmatlanság, ingerlékenység nem gyötör mindenkit egyformán, a testsúlynövekedés, az almatípusú leginkább, szinte mindenkit fenyeget a menopauzában.

 

Bővebben: Aszalt alma és a változókor

Oltatlan gyerekeiknek „kanyarópartit" szerveztek - Időnként felröppen a hír, hogy szülők azért kerültek bíróság elé, mert nem akarják gyermeküknek beadatni a kötelező védőoltásokat. Van, aki személyi szabadságjogokra hivatkozik, és akad, aki állítja: az oltások egyenesen károsak az egészségre. Vajon mi a világban terjedő oltásellenes kampány oka? Dr. Barcs István mikrobiológussal, a Semmelweis Egyetem ETK Epidemiológiai Tanszékének vezetőjével SZÉKELY ILONA beszélgetett.

 

Bővebben: Járványfóbiák

„Sosem voltam klimaxos!” – vallja egy 60 éves hölgy a szerencsések közül. Vele ellentétben a nők többsége kínlódik a változókor legszembetűnőbb tünetétől, a hőhullámoktól. Akár szinte észrevétlenül, egy könnyed lépéssel lépjük át a változókor küszöbét, akár kellemetlenségek árán, mindenki belép a menopauzába (a 60 éves hölgy is).

 

Bővebben: Ha összecsapnak a hőhullámok

Idézet

"Orvos a műtőbe, pap a szószékre, tanár a katedrára ne vigye a politikát
hiszen a gyermekünket rájuk bízzuk, mert szent ez a három foglalkozás, a sámánoké."
Fel