2019. február 16. Szombat     Julianna, Lilla napja van,  holnap Donát napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Nőnapi szalag

Minden, a honlapunkra érkező megrendelés mellé
1 doboz SzójEvit pluszt ajándékozunk.

Huncut mosolygós
Szójabab

1-et fizet, 2-őt vihet!

* Az akció 2019. március 18., éjfélig érvényes.

A kép nem érhető el

Az Önök és nőgyógyászok visszajelzése alapján
megváltozott a Szójavit intim gél csomagolása.

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Az új csomagolás parabéneket nem tartalmaz.)

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Parabéneket nem tartalmaz.)

A klimax (menopauza) nem betegség, hanem egy természetes állapot. Jó esetben az életem harmadát így töltöm el.

Tudja-e hogy a japán nyelvben nincs is szó a hőhullámra?
Fitoösztrogénekben gazdag táplálkozásuk hatására könnyedén lépik át a változás küszöbét. Nem kór, hanem kor... és fordulópont.

A szója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Felépítésük hasonló bizonyos nemi hormonokéhoz, s ez lehetővé teszi, hogy kapcsolódjanak a változás korában csökkenő ösztrogén receptoraihoz.

Megfelelő mennyiségű szója elfogyasztása befolyásolja hormon háztartásunkat, így kedvező hatású a klimax során jelentkező tünetek enyhítésében.

Image not available
Image not available

 

szojakerdes.jpg

“A hazugság félig megkerülte a világot, amikor az igazság még csak a nadrágját húzza!” Churchill
Az igazság nyomában a szójáról.  A japán nők várható élettartama a leghosszabb. Szókincsükben nincs is kifejezés a  menopauzára jellemző hőhullámra, hiszen sokkal könnyebben lépik át a változókor küszöbét.  A klimax fordulópont, és alkalom a változtatásra.

Túlzásoktól, pazarlástól mentes, zöldségben, gyümölcsben gazdag étrendjükben a fehérjeforrás főként a változatosan (több, mint 200 féleképpen) elkészített szója. Nem elég, hogy sokáig élnek, hanem még jól is. A combnyaktöréses esetek száma a menopauzában is elenyésző az európai adatokhoz képest, pedig sokkal vékonyabb csontúak, mint mi. Az Európában gyakori klimax során fellépő kellemetlenségek alig érintik őket.

A mellékhatások közé tartozik, hogy a japán nyelvben nincs szó a menopauza alatt gyakori hőhullámra sem, mert lényegesen könnyedébben lépik át a változókor küszöbét.

Megint jönnek, s kopogtatnak.

Valaki felkapta a 2006-ban megjelent hírt, mely most ismét felbukkant új tálalásban „a HírTV-ben Pataky Enikő riportjában dr. Csáky István professzor nyilatkozik a sportolók korai szívhaláláról”. A Nemzeti Sport 2006-os online változatában is olvasható szinte ugyanez a cikk a szójáról, ugyan ott egyből rendbe tette 2 hozzáérőtől származó hozzászólás.

Szegény Csáky dr. hosszú évekkel ezelőtt elhunyt. Sokkal visszafogottabb, elegánsabb volt annál, mintsem egy rémhírhez nevét adta volna. Állatorvostudományi egyetem docense volt. A hír egy egérkísérleten alapszik, melyről így nyilatkozott a kutatást vezető biológus a Science Dailynek, (2006-os cikk egyébként): “Nem gondolom, hogy normál, egészséges embereknek meg kellene ijedniük ezektől az adatoktól.” Az egérkísérletek csak ötletet jelenthetnek hipotézis felállításához. A mesterségesen elzsírosított szívű egerek kizárólagos, egyoldalú szójaetetése halálhoz vezet. Ez a hír eredetije. Akit ez meglep, tényleg ne fogyasszon szóját, se sokat, se keveset. Jó lesz a távol-keletieknek, az étrendjükben több ezer éve szerepel, többmilliárdnyian fogyasztják, ráadásul egyre többen vannak.

Szója ha mondom segít a gondon!

A szójafehérje 95%-os fehérjetartalmú, ezt fogyasztják a sportolók izomfokozás céljából.
A szójafehérje 0 % női hormont tartalmaz. Tartalmazhat egy növény emberi hormont? Ha nem génmanipulált, aligha.
A szójafehérje ezen kívül 0 % fitoösztrogént tartalmaz, ugyanis az a szójamelaszba kerül melléktermékként. A fitoösztrogének nem azonosak az ösztrogénekkel, csak nagyon hasonlítnak szerkezetileg, ezáltal kötődnek az ösztrogén receptorainkhoz. Úgy illenek hozzájuk a menopauzában is, mint kulcs a zárba. Jelentőségük a klimax előtti és alatt  nő meg, hiszen helyrebillethetik a változókor hormonális egyensúlyát. Kiegyenlítő szerepet töltenek be: ha a szervezetben túl magas a klimaxos időszakban az ösztrogén szint a fitoösztrogének "versenyeznek" a receptorokért, ha túl alacsony szelíden pótolják.  Sajnos sok sportoló a “siker” érdekében a fehérjepótlásnál sokkal durvább dolgokat is elkövet. Nagyon szomorú, hogy a „csúcsra járatott” szervezetű focisták, tízezernyi tomboló szurkoló gyűrűjében ilyen rizikónak vannak kitéve. Milyen egyszerű lenne, ha a szójafehérje elhagyásával megmenthetnénk őket! Akkor meglenne, mint a rák ellenszere, vagy mégse!?

Csecsemőnek anyatej való. A tápszerek valóban tartalmazhatnak szóját. Minden tiszteletet megérdemelnek a kismamák, és az őket segítő szoptatási tanácsadók. Lehetetlen helyzetből jutnak el a teljes anyatejes táplálásig. Örökbefogadó anyák tejét is be tudják indítani.

Talán nem véletlen, hogy egy háziorvos pont a 2006-os cikk után tollat ragadott ezzel demonstrálta a neten keringő rémhíreket: http://haziorvosblog.hu/tevhitoszlato/a-szoja-ol-vagy-elevenit A dietetikusoknak is van tudományosan megalapozott véleményük:http://gyogyaszati.hu/egeszseg-oldalak/egeszseges-eletmod/etelek-es-etkezes/mi-az-igazsag-a-szojarol

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul!

erettjapanMi marad meg a “jószándékú” cikk nyomán, ne együnk szóját?! Amint az Észak-Amerikába bevándorló távol-keletiek átvették az gyorséttermi étkezési szokásokat, ugyanazokat a civilizációs betegségeket sikerült begyűjteniük, mint az ott élőknek.

Magyarország fellépett a génpiszkálás ellen, ez sajnos lemaradt a hírről. Hazánkban van lelkiismeretes földműves, aki non-GMO szóját vet. A kereskedelemben meg nem jelenhet meg más a polcon, akár magyar szója, akár nem, csak génpiszkálás nélküli.
A cikk állításával ellentétben nem terjed a GMO nálunk. 2013-ban is sokhelyütt tárcsáztak be kukoricát, mert a Monsanto GMO vetőmagot osztogatott „mintaként”. A gazdák meg mit sem sejtve elvetették. A kukorica botanikailag nagyobb kockázatot jelent, hiszen a széliránynak megfelelően több hektárt beporozhat akár néhány génpiszkált kukorica címer.

A szójaellenesek is kartellt alkotnak. Üzlet az is, ha a termelőt, vagy az elosztót kiszorítják a piacról. Önök döntsenek belátásuk szerint. A hitvallásunk „Ne árts!” Csak tiszta forrásból származó Szójavit étrend-kiegészítőket kínálunk változókorban lévő honfitársnőinknek. Magyar asszonyok ezreit segítették át a klimax körüli nem könnyű évek nehéz pillanatain.

 

Ajánlások

Idézet

"Nem kél olyan vágy benned, melyhez ne kelne erő is benned valóra váltani. Meglehet, hogy azért meg kell dolgoznod érte."
(Richard Bach)
Fel