2024. június 19. Szerda     Gyárfás napja van,  holnap Rafael, Dina, Polett napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Az Önök és nőgyógyászok visszajelzése alapján
megváltozott a Szójavit intim gél csomagolása.

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Az új csomagolás parabéneket nem tartalmaz.)

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Parabéneket nem tartalmaz.)

A klimax (menopauza) nem betegség, hanem egy természetes állapot. Jó esetben az életem harmadát így töltöm el.

Tudja-e hogy a japán nyelvben nincs is szó a hőhullámra?
Fitoösztrogénekben gazdag táplálkozásuk hatására könnyedén lépik át a változás küszöbét. Nem kór, hanem kor... és fordulópont.

A szója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Felépítésük hasonló bizonyos nemi hormonokéhoz, s ez lehetővé teszi, hogy kapcsolódjanak a változás korában csökkenő ösztrogén receptoraihoz.

Megfelelő mennyiségű szója elfogyasztása befolyásolja hormon háztartásunkat, így kedvező hatású a klimax során jelentkező tünetek enyhítésében.

Image not available
Image not available

 

b_400_300_16777215_01_images_kepek_haletel.jpg

Halféleségek, szójakészítmények és répafélék fokozott fogyasztásán alapuló egészséges diétával szólítja harcba a klimaxos chilei asszonyokat egy orvos az ottani nőtársadalmat is tizedelő rettegett mellrák ellen. A változókorban fellépő kellemetlenségek mellett, mint amilyen a hőhullám is, a menopauza elhozhat súlyosabb gondokat is.

A Ya című folyóiratnak nyilatkozó, országosan elismert táplálkozási szakértő, Ada Cuevas doktornő óvva intette a chileieket az Egyesült Államokban és a fejlett Európa egy részében kialakult egészségtelen táplálkozás-kultúra majmolásától a változókorban.

Negyven éves kutatói tapasztalatok igazolják, hogy azokban az országokban, ahol állati zsírokban szegény, döntően baromfihúsból, halból, rostban dús növényekből, szójából, A- és C-vitaminban gazdag zöldségekből és gyümölcsökből áll az étrend, lényegesen alacsonyabb a menopauzában a daganatos megbetegedések száma. A helyes diéta megelőző szerepe különösen igaz a mellrák által elsősorban fenyegetett változókorú nők esetében - hangsúlyozza a szakértő.

A chilei étkezési szokások és a sajátos ottani életvitel veszélyeit figyelembe véve Ada Cuevas asszony kódexet javasol a klimax során a mellrák által veszélyeztetett asszonyoknak: kerüljék az állati eredetű zsírok fogyasztását, mértékkel nyúljanak az alkoholhoz, hagyjanak fel a mozgásszegény életmóddal. Főleg akkor, ha már "múlnak az évek", a menopauzában, egyenek sok halat,  szójakészítményeket, fogyasszanak sok sárgarépát és gyümölcsöt a klimax tüneteinek megelőzés érdekében.

(Panoráma-MTI, Santiago de Chile, 2005. október 7.)

 

Ajánlások

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel