2023. szeptember 29. Péntek     Mihály napja van,  holnap Jeromos, Médea napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Az Önök és nőgyógyászok visszajelzése alapján
megváltozott a Szójavit intim gél csomagolása.

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Az új csomagolás parabéneket nem tartalmaz.)

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Parabéneket nem tartalmaz.)

A klimax (menopauza) nem betegség, hanem egy természetes állapot. Jó esetben az életem harmadát így töltöm el.

Tudja-e hogy a japán nyelvben nincs is szó a hőhullámra?
Fitoösztrogénekben gazdag táplálkozásuk hatására könnyedén lépik át a változás küszöbét. Nem kór, hanem kor... és fordulópont.

A szója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Felépítésük hasonló bizonyos nemi hormonokéhoz, s ez lehetővé teszi, hogy kapcsolódjanak a változás korában csökkenő ösztrogén receptoraihoz.

Megfelelő mennyiségű szója elfogyasztása befolyásolja hormon háztartásunkat, így kedvező hatású a klimax során jelentkező tünetek enyhítésében.

Image not available
Image not available

 

hohullam.jpg

 

A menopausa egyik legkellemetlenebb tünete a - nyáron még inkább sújtó – hőhullám. Mit ad nekünk a természet, hogy legyőzzük a belülről elöntő forróságot a menopauzához érve?  Klimax kellemetlenségei elviselhetők egy kis segítséggel. 

A fitoösztrogének az egyike a növényvilág által felkínált lehetőségnek. Egyes növények – főképpen a szója – hormonszerű anyagai úgy viselkednek az emberi szervezetben, akárcsak a klimax során egyre csökkenő mennyiségű ösztrogén, megviccelve ezzel szervezetünket.
A testünkben lévő, hormonokat érzékelő receptorok a fitoösztrogének jelenlétében úgy viselkednek, mintha meg sem történt volna a változással járó egyensúlyvesztés.
Így csökkenti a menopauzával járó kellemetlenségeket. Ilyen a  hőhullám – mely nyaranta gyötrőbb tud lenni, mint az év többi részében:
- a feszültséget,
- az alvászavart,
- a hüvelyszárazságot,
- a hízékonyságot, melyek mind együtt járnak a nők eme kellemetlen korszakával.

Azonban szimpla szójafogyasztással nem feltétlenül lehetünk elégedettek. Egyrészt gasztronómiai kultúránk sem fogadta be teljesen az említett növényt az ebédlőasztal közepére, másrészt puffadást okozó anyagaival nehezen birkózik meg saját és családunk szervezete. De létezik magyar zsebekre szabott, hazai gyártmányú étrend-kiegészítő készítmény, melynek fogyasztásával nem jelentkezik az említett mellékhatás, mivel nem tartalmazza a puffasztó rostokat. 

A szakmai szervezetek által elvégzett vizsgálatok mellett a legnagyobb bizonyságot a  változókorú keleti nők látványán keresztül szerezhetünk a szója jótékony hatása tekintetében.
Kortalanságuk, szép bőrük, s a tudat, hogy a japán szókincs mellőzi a „hőhullám" szót elegendő bizonyítékul szolgál azt illetően: titkuk az életmódjukban, étkezési szokásaikban rejlik a klimax idején is. 
Ne engedjük, hogy a nyár adta örömök eltörpüljenek a hő, a forróság, és az ezzel együtt járó állandó feszültség borzalmai mellett. Akárcsak egy könnyed lépést, vegyük egyszerűen és természetesen a menopauza nehézségeit.
Ha minderről, a menopauzáról, az Önt foglalkoztató kérdésekről többet szeretne tudni, személyes választ kaphat kérdéseire a 06 80/ 55 20 70-es ingyenesen hívható telefonszámon.

 

Ajánlások

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel