2023. december 2. Szombat     Melinda, Vivien napja van,  holnap Ferenc, Olívia, Xavér napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

Az Önök és nőgyógyászok visszajelzése alapján
megváltozott a Szójavit intim gél csomagolása.

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Az új csomagolás parabéneket nem tartalmaz.)

Ezentúl tubusos formában kerül forgalomba.

(Parabéneket nem tartalmaz.)

A klimax (menopauza) nem betegség, hanem egy természetes állapot. Jó esetben az életem harmadát így töltöm el.

Tudja-e hogy a japán nyelvben nincs is szó a hőhullámra?
Fitoösztrogénekben gazdag táplálkozásuk hatására könnyedén lépik át a változás küszöbét. Nem kór, hanem kor... és fordulópont.

A szója nagy mennyiségű fitoösztrogént tartalmaz. Felépítésük hasonló bizonyos nemi hormonokéhoz, s ez lehetővé teszi, hogy kapcsolódjanak a változás korában csökkenő ösztrogén receptoraihoz.

Megfelelő mennyiségű szója elfogyasztása befolyásolja hormon háztartásunkat, így kedvező hatású a klimax során jelentkező tünetek enyhítésében.

Image not available
Image not available

 

b_400_300_16777215_01_images_kepek_klimax.jpg


Természetesen jól érzem magam, avagy természetesen érzem jól magam!

Mi vagyunk az egyetlen teremtmény a Földön, akik úgyszólván túlélték önmagukat. A menopauzában, életünk közel egyharmadában nem tudunk gyermeket világra hozni, a felnevelésük is mögöttünk van már, ez páratlan az élővilágban. Egészen a XX. századig a klimaxos asszonyok Európában kevés külső segítséget kaptak a változókor kellemetlenségeinek, mint a hőhullám, hüvelyszárazság elviselésében.

Aztán feltűnt a változókori hormonterápia. A Bisecurin és Infecundin neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül. A mai ötvenesek nemzedéke már találkozhatott fiatal nőként a hormontartalmú fogamzásgátlókkal, minden áldásukkal és átkukkal együtt. Sokan vannak, akik életük utolsó harmadát a menopauzában nem hormonpótlással szeretnék leélni, éppen a korábbi kedvezőtlen tapasztalatok miatt.

A hormonpótló terápia mindenhatóságába vetett hit közel egy évtizede orvosi körökben is megtört. Az USA-ban egy 10 évre tervezett, 68 ezer változókorú, hormonterápiában részesülő asszonyon megindított vizsgálatot 2 év múlva félbe kellett szakítani, ugyanis az érintettek körében jelentősen megugrott a szív- és érrendszeri betegségek (pl. agyvérzés) és az emlő tumoros esetek száma.

Változókor: új helyzet - új fajta megoldás

Ha nem pótoljuk mesterségesen a hormonokat, mit tegyünk a klimaxxal? Egy nagy összefoglaló tanulmány, metaanalízis, ezt is vizsgálta: a fitoösztrogének, a Cimicifuga és az E-vitamin alkalmazását találták hatékonynak változókorban. Egy neves orvosi lapban, a The Lancetben, jelent meg ezek összehasonlítása. Ha valakiben tombolnak a hormonok, mert fiatal, vagy menopauzális hormonpótlásban részesül, nem szenved a hőhullámoktól. Második helyezettek a fitoösztrogének, mint amilyen a Szójavit étrend-kiegészítőcsalád tagjai, őket követi némi lemaradással a Cimicifuga magyar nevén poloskavész vagy indiánasszony-gyökér, vény nélkül kapható gyógyszerként (Remifemin, Klimapur stb.) és az E-vitamin.

Megkerülhetetlen az életmódváltása változókorban. Nem a még több fizikai munkát javasolják, mert az csak kifáraszt, hanem a napi 20-30 percnyi üdítő testedzést. Aki megteheti, és szereti a vizet, próbálkozhat az ízületet kímélő akvafitnesszel, mely a klimaxban is elkezdhető. A hűs víz kifejezetten hatásos a hőhulámok ellen. 

Nem ugrotta át a hatékonysági küszöböt: a barátcserje, ligetszépe, vöröshere, villa rosa, dong quia, görögszéna. Természetesen van, aki ezekre esküszik, és ez rendben is van. 

Örökre nő marad – Mátyás király meséiből

Egyszer szöget ütött Mátyás király fejébe a gondolat, hogy vajon mikortól nem alkalmas a fehérnép a szerelemre. Kapta hát magát, és felkereste a palota legidősebb asszonyát. A mamókára az egyik toronyszobában lelt rá. Ahogy mondani szokás több haja volt, mint foga, de mint meglátta a délceg fiatalembert egyből jókedvre derült.

-Öreganyám, mióta nem kívánja a szerelmet?-kérdezte Mátyás. Az öregasszony szeme szikrát szórt:
-Öregebbet kérdezz édes fiam!!! – rikácsolta, majd rávágta az ajtót az elképedt királyra.

Azért mert megtréfálnak a hormonok, még nők maradunk a változókorban is. Nem veszítjük el vonzerőnket, megmarad vágyunk a szerelemre. Ez az összebújás más a klimax során, mint ropogós huszonévesen. Lehet, hogy több ráhangolódásra, egymásra figyelésre van szükség a menopauzában, időnként elkelhet egy kis segítség is, így van ez rendjén.

Nem kór, hanem kor ... és fordulópont

Érdemes felfigyelni a korai változókori tünetekre, és lépni. Aki a klimax előtt felkészül a változásra, sokkal kevésbé viseli meg. Elég, ha csak a plusz kilókra gondolnunk. Minél több fölös teher ugrik ránk, annál nehezebb leadni a menopauzában. Pedig szinte menetrendszerűen kezdünk el "hasban vállasodni". Nem csoda, hiszen már nem menstruálunk, nem fogunk gyereket a világra hozni, nemcsak számos funkció marad ki az életünkből, hanem lelassul az anyagcserénk is. Minden az energiamérlegen múlik a klimaxban is: bevitel és felhasználás.Már nem kell(ene) annyit ennünk, mint korábban. Ha kézben tartjuk a súlyunkat a változókorban is, a többlettel járó betegségeket (magas vérnyomás, cukorbetegség, mozgásszervi gondok stb.) is könnyebben kerülhetjük el. A különböző szűrésekre szükségünk van.(mammográfia, csontritkulás szűrés, méhnyakvizsgálat). A menopauza ambulanciák aktuális listája a honlapunkon található.napnyugta

A kabátlopás és a szója – közvetlen kapcsolat

Életemben nem kaptam annyi azonos tartalmú mailt, mint a "Volt egy nagyon érdekes beszélgetés a Hír TV-ben... " kezdetűt. A napokban bukkantam a HáziorvosBlogra. Az ember lányában ott munkálkodik a kisördög, talán mégis van Csáky professzor véleményében valami, ami ránk vonatkozik? Csak egy kattintás a válasz.

Ahhoz, hogy a mérlegeléshez egy kis segítséget nyújtsak kérdezzük meg Rossini nagy intrikusát, don Basiliot, miként lehet egyetlen kis hírrel kételyt ébreszteni?

Tény, hogy Európába élelmiszerként — kiemelném a magyarok aktív brüsszeli részvételét — nem kerülhet génmanipulált szója. Magyarország moratóriumot hirdetett a génpiszkált élelmiszerekkel, vetőmaggal szemben. Remek!!! És ezt ki ellenőrzi?? MI MAGUNK, azaz ellenőriztetjük egy akkreditált laborban Gödöllőn, ezen felül minden szállítmányban igazoltatom az alapanyaggyártóval. Tisztelettel óvjuk változókorú kortársaim belém vetett bizalmát, és a hazánkban termesztett növények genetikai tisztaságát.

„Egy könnyed lépés a változás küszöbén”

Ezt üzenik a Szójavit étrend-kiegészítők a kortársainknak. Jó egy évtizede több ezer hormonegyensúlyát visszanyert menopauzában lévő asszony bizonyítja, hogy a változókor nem kór, nem kell okvetlen gyógyszeresen, hormonokkal kezelni, főként, ha van kézenfekvő természetes megoldás.

Magyarországon a Szójavit fitoösztrogén tartalmú étrend-kiegészítő hatóanyagát látta el elsőként pozitív szakvéleményével az OÉTI. Éppen jókor, tíz éve, amikor a hormonterápia „csillaga” leáldozóban volt. Akinek a klimaxos hőhullámok jelentik a legnagyobb gondot, a Szójavit FORTE 60 és Szójavit FORTE 90 ajánlható.

A japán asszonyok között menopauzában, idős korban is kisebb a combnyaktörés kockázata. Hogyan lehet ez, hiszen sokkal törékenyebbek nálunk? Étrendjükben a szója állandóan jelen van, nem csak a változókorban: a „csontépítés mérnökeként” járul hozzá az „öreg” csontok egészségéhez. Több száz elkészítési módja van, egyikük a szójababból erjesztett a helyi különlegesség, a natto, mely egyedülálló K-vitamin forrás. A Szójavit MINERÁL étrend-kiegészítő pont a csontrendszerünket védő összetevőket tartalmazza: fitoösztrogént, K-, D-, B6-, C-vitamint és folsavat, az elengedhetetlen kalcium kiegészítés mellett. Gondoltunk a laktóz érzékenyekre is, így a kalcium szerves kötése nem laktóz, hanem kalcium-citrátként van jelen.

Épp a válság kezdetén jelent meg a polcokon a SzójEvit plusz étrend-kiegészítő. Annak ellenére, hogy nagyjából „egy csavarra járunk”, van különbség az emésztésünkben. A klimaxos hölgyek többségének beválnak a Szójavit készítmények hatóanyagai a fitoösztrogének, van azonban néhány asszony, akinek nem használnak. (Szerencsére nem is ártanak) Azért, hogy ne kelljen egy elefántot levágni egy tányér elefántláb levesért, a régi vicc szerint, ezért olyan terméket hoztunk forgalomba, mely kevesebbet, 36 kapszulát, tartalmaz, mint a többi készítményünk. Napi két kapszulát bevéve ki-ki érezheti a jótékony hatást a változókori tünetekkel szemben.

A patikák, bioboltok többségében megvásárolhatóak termékeink. Ha nem sikerül beszerezni, a 06 80 55 20 70 vezetékes számról ingyenesen hívható klimax infovonalunkon teljes körű tájékoztatást nyújtunk. A www.szojavit.hu honlap Szójavit termékek menüpontjából is beérkezik hozzánk minden rendelés, melyeket postai utánvétellel küldjük el, a szállítási költséget  teljesen magunkra vállalva.

Sokat lendített a Szójavit termékcsaládon, hogy Magyar Menopauza Társaság és a Magyar Táplálkozástudományi Társaság megtisztelő tagságát is magunkénak tudhatjuk. Ennek köszönhető, hogy a folyamatosan bővülő nemzetközi tapasztalatok alapján kedvezően fogadták a fitoösztrogén tartalmú Szójavitet is. Szerencsém, hogy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címemre beérkező vásárlói és viszonteladói levelek ötletekkel gazdagítanak, tükröt tartanak elém, segítenek a döntéshozatalban. A siker – az út célja, ha magyar zsebre szabott magyar termékekkel láthatjuk el a változókorúakat, tehát mindazokat, akik közelebb vannak a 30-hoz, mint a 20-hoz.

 

Ajánlások

Idézet

"Be faithful to that which exists within yourself."
Andre Gide
Fel