2018. december 12. Szerda     Gabriella napja van,  holnap Luca, Otília, Lúcia napja lesz.

Infovonal:   (06) 80 552-070

b_400_300_16777215_01_images_kepek_szelet.jpg

„Naponta egy alma az orvost távol tartja." A mondás a klimaxos asszonyokra még fokozottabban érvényes. Az alma vitamintartalmán kívül magas pektintartalmával tűnik ki a többi gyümölcs közül. Bár a változókor leggyakoribb tünetei: a hőhullám, álmatlanság, ingerlékenység nem gyötör mindenkit egyformán, a testsúlynövekedés, az almatípusú leginkább, szinte mindenkit fenyeget a menopauzában.

Mindenki ismeri a mondást: „naponta egy alma a doktort távol tartja”.
Washingtonban az Experimental Biology 2011 kongresszuson elhangzott tanulmány ezt tudományosan is megerősítette.

Bahram H. Arjmandi és Margaret A. Sitton táplálkozáskutatók 160 önként jelentkező klimax közelében lévő 45-65 éves nőt véletlenszerűen két csoportba osztottak.
Az egyik csoport egy éven keresztül napi 75 gramm aszalt almát fogyasztott, a másik csoport pedig ugyanannyi aszalt szilvát.

A 3., 6. és 12. hónapban részletes kivizsgálásnak vetették alá őket.

Koleszterinszint csökkenése:
Arjmandi az eredmények értékelésekor azt mondta, hogy hihetetlen volt a változás. Az almát fogyasztók „rossz” LDL koleszterin szintje már félévnyi aszalt alma fogyasztás után 23%-kal csökkent, míg a „jó” HDL koleszterin szintje 4%-kal növekedett. Ezen kívül a vérben lévő gyulladásra utaló eltérések is mérséklődtek.
A további kedvező változás pedig a testsúly csökkenése volt!

Miközben a naponta elfogyasztott aszalt alma 240 kalória bevitelét jelentette, a vizsgálatban résztvevő változókor körüli éveit taposó nők átlagosan két kilót fogytak. A kutatók véleménye szerint ebben az alma nagy pektintartalmának lehet szerepe, mert teltségérzetet okoz.

A kongresszus résztvevői egyetértettek abban, hogy ezeket a kezdeti eredményeket további vizsgálatokkal kell megerősíteni.

Nyereményjáték :)

Nyereményjátékunkban egy konyhai eszköz nevét rejtettük el. A megfejtést kérjük a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre elküldeni 2014. november 12-ig. Sorsolás 2014. november 13-án. Azok között, akik most lemaradnak a fődíjról, mely a megfejtésben szereplő ügyes konyhai segítség, 5 db SzójEvit plusz étrend-kiegészítőt sorsolunk ki.  

nizsosA kiváló szerkezetből az egészséges nassolnivalón kívül természetes hatású díszek kerülhetnek ki akár narancsból, citromból is. Most gyűjthető a csipkebogyó, kíméletesen szárítva megőrzi a magas C-vitamin tartalmát.

„Mosolyog, mint a vadalma.” Mondhatják azokról az asszonyokról, akik a könnyedén lépik át a változókor küszöbét. A Szójavit étrend-kiegészítő termékek fitoösztrogén tartalmuk révén segítik megőrizni testi-lelki egyensúlyukat a menopauzában is.

 

Idézet

"Bárki is vagy, van egy nálad fiatalabb lény, aki tökéletesnek tart. Van olyan munka, amit rajtad kívül sem végez el. Van akinek hiányozni fogsz, ha már nem leszel. Van olyan hely, amit csak te tudsz betölteni."
Jacob M. Braude
Fel